Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп си пожела отсъствието на централния защитник Жоел Матип да бъде по-кратко от очакваното.

Камерунският национал пропусна победата с 5:1 над Брайтъ през уикенда заради контузията в бедрото, споходила го в двубоя срещу Стоук Сити (3:0). Първоначалните прогнози бяха, че бившият ас на Шалке 04 ще отсъства до края на календарната година.

Ливърпул загуби Матип до края на годината

Засега единственото сигурно е, че той пропуска със сигурност домакинството срещу Спартак Москва в Шампионската лига, което ще предопредели съдбата на „червените” в турнира. Много е вероятно 26-годишният играч да не участва и в мърсисайдското дерби срещу Евертън в края на седмицата.

„Той е наранил мускула си. Не знам колко точно време ще го няма, но определено няма да играе в сряда”, уточни Клопо.

„Цял месец? Не, не мисля, че ще се стигне чак дотам. Както винаги обаче, и такъв сценарий е възможен. Длъжни сме да чакаме. Но все пак ми изглежда, че той ще се завърне по-рано отколкото по-късно. Ще видим”, заключи германският специалист.

Заради отсъствието на Матип и недоброто физическо състояние на Рагнар Клаван, срещу Брайтън Ливърпул преквалифицира в централни защитници халфовете Джорджинио Вайналдум и Емре Джан, а отборът нетипично за себе си игра с трима в защита. „Емре трябваше да стори това също както и Джини. Бяха длъжни да го направят, защото не остана кой друг. На мен ми хареса. Беше ми интересно. Пробвахме го за 20 минути в тренировките, а после разговаряхме по въпроса на срещата с отбора преди мача. Ясно беше, че няма да сме перфектни, но момчетата бяха готови да се справят с трудностите, произтичащи от новата система”, допълни Клоп.