Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че по-колебливата форма на голмайстора на тима Мохамед Салах в началото на сезона се е дължала на физически проблеми. Египетският национал получи контузия в рамото по време на финала на Шампионската лига, а след това участва и на Световното първенство в Русия.

"Тялото му вече е готово на 100 процента, той може да разчита на физиката си. Играчите участваха на това дълго Световно първенство, Египет отпадна по-рано, но Мо игра на 94-95 процента, заради рамото. След това имаше две-три седмици почивка. Това не е нищо. Той винаги дава всичко от себе си, но неговото тяло имаше нужда от време, за да се адаптира“, коментира Клоп.

„Той продължава да бъде играч от световна класа, заплаха за всеки един отбор, но в началото на сезона в головите ситуации не беше толкова спокоен и хладнокръвен. Но още преди началото на последната пауза за националните отбори си личеше във всяка тренировка, че той отново е намерил формата си. Дори Мо Салах е човешко същество и се нуждаеше от време", каза още германският специалист.

Тази вечер Ливърпул гостува на ПСЖ в много важен мач от Шампионската лига. Двубоят в Париж започва в 22:00 часа българско време.