Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не беше много щастлив от ремито 2:2 с Уест Бромич Албиън  в 35-ия кръг на Висшата лига. Германският наставник счита, че решенията на съдията Саймън Атуел и сухия терен след почивката до голяма степен са помогнали на домакините да наваксат изоставането си от 0:2.

Дани Ингс и Мохамед Салах вкараха за „червените” на „Дъ Хоутърнс”, ала в заключителните 11 минути на срещата Уест Бром извоюва ценно реми с попадения на Джейк Ливърмор и Саломон Рондон.

Мислейки за Рома, Ливърпул дари точка на Уест Бром

„Контролирахме мача доста добре. Единствените им шансове бяха при статичните положения, в останалото време се бранехме доста добре”, каза Клоп. „Целият мач беше един голям заговор срещу вратаря. Всички в тази страна го обожават, но това вгорчава живота на стража. Беше тежък мач, защото теренът ставаше по-сух и по-сух. Уест Бром решиха да не поливат тревата на почивката  и това затрудни играта. Разликата е огромна.”

„Тим като Уест Бромич не се нуждае от намокрен терен. Те могат да правят същото и догодина, когато ще играят на сух терен в Чемпиъншип.”

Клоп също така имаше претенции заради факта, че централния защитник на съперника Ахмед Хегази трябваше да получи червен картон за сблъсъка си с Дани Ингс, срещу когото по-късно като че ли имаше и дузпа. „Нашият анализатор ми показа инцидентът между Ингс и Хегази. Не трябва да казвам нищо по този въпрос. Не знам защо той го направи. Нямаше причина да постъпва така.”

Колкото до дузпата срещу Ингс, Клоп заяви: „Хората се смеят, че той падна в тази ситуация, но аз не познавам човек, който би останал на крака в тази ситуация. Имахме нужда от верните решения, тогава всичко щеше да е наред, като най-вероятно ние щяхме да спечелим с 3:0 или 3:1”, допълни Клопо.