Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се изказа доста любопитно след края на мача с Брайтън (1:1), че всички решения на ВАР и главният рефер са били правилни. Останаха доста съмнения обаче, че изказването на германеца е било саркастично.   

Брайтън стигна до точката в 93-тата минута, след като домакините получиха дузпа след намесата на ВАР. Преди това пък два гола на „мърсисайдци“ бяха отменени с помощта на технологията след засади, като първата от тях бе спорна.

92 снимки

„При първата засада мисля, че ситуацията с Мо беше много спорна, но ние вече сме свикнали, че може да се свирят такива заради това, че подмишницата ти или клубната емблема на рамото е зад линията. Така че, ако сега пръстът е бил по-напред, то това е очевидна засада. Другата, която бе свирена на Садио, бе явна. Дузпата е такава, каквато е. Мисля, че решенията бяха точни, да“, каза Клоп.

Той бе попитан дали наистина мисли така, при положение че капитанът Джордан Хендерсън е изразил мнението, че дузпа няма, Клоп отговори:

„Опитвате се отново да създаде заглавия за моя сметка. И да кажа сега „Не, не беше“... съдията я отсъди. Винаги се опитвате. Давам отговор и не сте доволни. Какво искате да чуете? Казах, че е дузпа, защото реферът я отсъди, след като гледа повторение“.

За конкретната ситуацията с Мохамед Салах, който отказа да поздрави Клоп, след като бе заменен през втората част, специалистът сподели:

„Ако Мо се усмихва, когато напуска терена, значи нещо не е наред. Разбирам го на 100%. Проблемът е, че той имаше коронавирус, нямаше го 10 или 12 дни, тренира веднъж, след което игра 60 минути. Три дни по-късно отново игра. Затова трябва да бъдем внимателни. Не му харесва, но това е положението“, завърши Клоп.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.