Тимът на Ливърпул ще приветства обратно в състава си Садио Мане и Джеймс Милнър за предстоящия съботен мач в Премиър лийг срещу Норич Сити. Дуото се завърна обратно на тренировки на „Мелууд”, след като лекуваше контузии.

Това потвърди Юрген Клоп преди да даде официалния брифинг, като германецът акцентира, че само Джердан Шакири, Натаниел Клайн и Пол Глатцел ще отсъстват за мача на „Кероу Роуд”.

„Мане и Джеймс са в кондиция да се завърнат в игра. Всички са в добро физическо състояние, без Шакири, Клайн и Глатцел – това е. Имаме добри опции и се надявам това да продължи така, тъй като влизаме в решаващата част от сезона. Двамата тренират с нас от понеделник, така че имат пълни дни със занимания и може да играят”, призна Клоп.

Основният състав на мърсисайдци си почина по време на зимната пауза, след като щабът на „червените” прецени да пусне играчите си във ваканция, вместо да отиде на тренировъчен лагер някъде. Клоп даде обяснение на своите решения. „Разбира се, че тази седмица бе полезна. Да, не бяха повече от седем дни. Някои отбори почиваха по-малко, но смятам, че седем дни е добре. Имаше отбори, които заведоха играчите си на лагер, но ние изпратихме нашите да си почиват. Искахме това да стане и след това да се върнат да тренират. Виждат разлика в отношението към тренировките, но това не е заради почивката или нещо подобно. Почивка е само една дума  - става въпрос за възстановяване, презареждане на батериите. Точно това желаехме да стане в тази седмица и взехме това решение. Тренираме нормално и играчите не са загубили нищо през седмицата”, призна още 52-годишният германец.