Юрген Клоп разочарова феновете на Ливърпул с новината, че Филипе Коутиньо все още не се е възстановил от контузията и ще пропусне дербито с Манчестър Сити на 31 декември.

"Мачът с Манчестър Сити е много голям и за двата отбора. Шест клуба се борят за четири, дори за една позиция. Чакам с нетърпение тази среща. Ако не бях на скамейката, щях да си купя билет. Обичаме да играем срещу най-добрите. Сити разполага с най-голямо качество в състава си, а и на скамейката.“, сподели германецът.

„Предимството за нас е, че мачът е на "Анфийлд" и трябва да използваме това. Агуеро се завръща? Какво да кажа? Добър нападател. Той може да вкарва голове само, ако някой му даде топката. Трябва да избягваме това. Можем да се защитаваме добре, така че трябва да бъдем концентрирани. Това е най-голямото предизвикателство пред нас за този мач“, продължи Клоп.

„За Коутиньо двубоят със Сити идва прекалено рано. Същото важи и за следващия мач – срещу Съндърланд", завърши специалистът, който допълни, че Жоел Матип също продължава да се възстановява и няма да бъде на разположение за дербито със Сити.