Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп иронизира идеята за „Мач на звездите“ в американски стил във Висшата лига, която бе дадена от новия собственик на Челси Тод Боули, питайки дали Харлем Глоубтротърс също ще участва в събитието. Боули, който има акции и в бейзболния Ел Ей Доджърс и баскетболния Ел Ей Лейкърс, сподели на пресконференция в Ню Йорк, че вече е разказал за идеята си си на свои колеги в Премиършип. И Мейджър Лийг Бейзбол, и Националната баскетболна асоциация имат демонстративни мачове, в които участват най-добрите играчи от различните първенства и конференции.

Клоп сериозно порица предложението на американския бизнесмен, акцентирайки върху вече сериозно сгъстения цикъл от мачове в Англия.

„Той не чака твърде дълго. Когато намери дата за това, да ми се обади. В американските спортове тези играчи имат по четиримесечни паузи. А иска ли да вземе и Харлем Глоубтротърс (демонстративен баскетболен отбор)? Може би той може да обясни това. Не съм сигурен, че хората искат да го видят – играчи на Манчестър Юнайтед, на Ливърпул, на Манчестър Сити, на Евертън, да играят заедно. Това не е националният отбор. Наистина ли го е казал?“, коментира германецът на пресконференцията си след победата над Аякс с 2:1 в Шампионската лига.