Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че след петия гол във вратата на Манчестър Юнайтед, мърсисайдци са спрели да преследват още попадения. Той е искал отборът му да завърши двубоя без повече контузии и без да се опитва да унижава съперника си.
 
"Няма как да бъда по-щастлив. Това е изключително. Дали съм очаквал подобно нещо? Не. След петия гол просто контролирахме играта и не искахме да вкарваме повече голове, а само да се отървем от повече контузии. Не трябва да унижаваме никого.
 
Резултатът е луд. Играчите написаха хубава страница в историята, но ние не празануваме като луди, защото имаме уважение към нашите съперници. Имахме късмет в някои моменти. Юнайтед пък не е в най-добрия си период.
 
Джеймс Милнър има разтежеие. Той ми показа, че нещо не е наред. Трябва да видим какво е положението с Наби Кейта. Салах се наслаждава на своя футбол и това може да продължи още много, много дълго време. Аз вече знаех и преди неговото изказване, че иска да завърши кариерата си тук", заяви Клоп след историческия успех на "Олд Трафорд".