Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри какво е състоянието на полузащитника Тиаго Алкантара. Както е известно, испанският халф бе избран в титулярния състав на „червените“ за финала за Купата на Лигата срещу Челси, но по време на загрявката е усетил болки в задната част на бедрото, което е принудило германецът да го остави извън състава.

Тиаго е преминал скенер във вторник и Клоп е сигурен, че халфът ще се завърне в игра съвсем скоро.

Gulliver/GettyImages
98 снимки

„Изненадах се, тъй като изгледах цялата загрявка и не видях нищо. След това обаче влязох в съблекалнята и видях, че Тиаго е на медицинската маса. Нашите физиотерапевти ми казаха, че той е почувствал болка в подколенно сухожилие, което определено е лоша новина", заяви Клоп на пресконференция преди мача от петия кръг на ФА Къп срещу Норич по-късно тази вечер от 22:15 българско време.

„Трябваше да решавам на момента и го извадих от състава. Жалко е, тъй като Тиаго беше толкова близо до излизане на финал. Той беше много разочарован, въпреки че сигурно има най-много трофеи от всички в отбора. Или направо от всичките му съотборници взети заедно.  Тиаго е добре, но все още не е готов за игра. Както казвам обикновено, не знам кога точно той ще се завърне на терена. Дали ще бъде през уикенда (срещу Уест Хем)? Не съм сигурен. Може би срещу Интер (след 7 дни), а след това вече със сигурност“, обяви Клоп.