Мениджърът на Ливърпул – Юрген Клоп, разкри каква е ситуацията с контузените състезатели в редиците на „червените” преди дербито с Арсенал в неделя.

Добрата новина за мърсисайдци е, че дълготрайно отсъстващите Луис Диас и Тиаго Алкантара вече тренират нормално с останалите си съотборниците. Колумбиецът обаче няма да бъде на разположение на Юрген Клоп за мача, като специалистът не иска да избързва с включването му в игра и да рискува отново състоянието му.

„Луис и Тиаго тренират наистина нормално. Според плана за Луис той ще бъде на наше разположение за мача с Лийдс. Всичко изглежда наред, но той се завръща от дълга контузия и трябва да бъдем внимателни. Най-вероятно няма да го използваме срещу Арсенал”, коментира Клоп.

„Ситуацията с Тиаго е леко по-различна. Той не е отсъствал толкова дълго и може да бъде на разположение за мача в неделя”, каза още специалистът.

Клоп потвърди също, че към тренировъчния процес се е завърнал и Върджил ван Дайк, който пропусна гостуването на Челси заради настинка.