Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е на мнение, че неговият отбор ще трябва да изиграе много силен мач в утрешния сблъсък срещу Бърнли. Двубоят ще бъде запомнен и с това, че мърсисайдци най-сетне отново ще играят пред пълните трибуни на „Анфийлд“. Последния път, когато този съперник гостува в Ливърпул, „червените“ загубиха с 0:1 в мач, в който имаха тотална доминация, но пропуснаха няколко сериозни положения и отстъпиха след дузпа в 83-тата минута. Това сложи край на серията им от 68 мача без поражение на своя стадион.

„Хендерсън и Тиаго са много по-близо до това да играят. Изглеждат добре в тренировките, така че трябва да вземем някои решения. Ситуацията с Фабиньо е много лична (б.ред. по-рано днес стана ясно, че бащата на бразилеца е починал). Той е тук и прави каквото може. Всички му съчувстваме. Изказахме съболезнования на него и семейството му и се опитваме да му дадем цялата си любов и топлина. Това е. Останалото е нещо лично“, започна германеца по време на днешната си пресконференция.

„Всеки очаква с нетърпение мачовете пред пълния „Анфийлд". Когато подписваш с клуба, едно от първите неща, които очакваш, е първият ти мач на „Анфийлд“, в който да почувстваш атмосферата. За всички нас това е специален момент. Нямаме търпение и сме много щастливи, че ще можем да имаме отново тази подкрепа.

Дори не си помислям за загубата от Бърнели през януари. Странен мач. Те спечелиха и си го заслужиха, но вече нищо не можем да направим. Сега ще имаме пълни трибуни за първи път от 530 дни и ще се опитаме да изиграем най-добрия си мач. Трябва да сме позитивни. Няма гаранции за нищо. Не искаме отмъщение, а положителен резултат“, продължи специалистът.

„Все още няма развитие около новия договор на Хендерсън. Все пак всичко е наред“, заяви Клоп.