Празненствата по повод спечелената титла на Англия са зад гърба на футболистите на Ливърпул и в момента важно е само следващото предизвикателство - мачът срещу Манчестър Сити, твърди мениджърът Юрген Клоп. "Червените", които станаха официално шампиони след загубата на Сити срещу Челси в петък, гостуват на "Етихад" утре от 22:15 б.вр.

Мениджърът Хосеп Гуардиола вече каза пред медиите в Англия, че футболистите на Сити ще направят шпалир на новите шампиони. "Не съм сигурен дали това някога ми се е случвало, но пък и последната ми титла в Германия е от доста време. Не съм сигурен и дали изобщо е традиция в Германия, но в Англия е. Приемаме го, това със сигурност е приятен жест. Не че ми е нужно, честно казано, защото излизаме на терена, за да играем футбол и евентуално да спечелим. Обикновено не обичам да празнувам неща от миналата седмица, но това е приятен жест. Твърде голям, но пък приятен", каза Клоп на пресконференцията.

"Сити ще бъде много силен отбор следващата година, Юнайтед ще бъдат силни, Челси също ще бъдат силни. Всички те ще играят по-добре, но не само тези три отбора. Сити разполагат с невероятен състав, Юнайтед са в страхотна форма, а Челси прави някои много интересни сделки. Тотнъм също няма да проспи годината, а това важи и за Арсенал. Дори все още не съм споменал и Лестър. Примерите за конкуренция са много.

"Казвам това, защото в календара има 38 мача и който спечели повече, той ще бъде шампион. На нас това ни се случи за първи път, но нямаме намерение догодина да защитаваме титлата си. Напротив, ще атакуваме следващата. Постигнатото миналата година, в случая миналата седмица, остава в историята. В настоящето ни трябва много работа. Ще опитаме още утре вечер да покажем, че не сме забравили как да функционираме. Срещу Сити е трудно така или иначе, защото те имат супер отбор, наистина страхотен отбор, а ние ще трябва да се доказваме отново". Ливърпул спечели с 3:1 на "Анфилд" през ноември, когато Фабиньо, Мохамед Салах и Садио Мане донесоха осем точки преднина на отбора си в класирането.

Вторият двубой обаче идва след края на карантината и повечето отбори не са в същото функционално състояние, както преди временното спиране на сезона. "Гледах Сити вече три пъти. Май играха повече пъти, но аз гледах три мача и в тях изглеждаха така, както си изглеждат по принцип - доминиращи. Те карат терена да изглежда по-голям, използват дори най-малките пространства и миксират дългите топки с къси пасове. Това е дефиницията за думата футбол и ние искаме да отговорим със същото. "Не можеш да се противопоставиш на Сити, ако не изиграеш ултра интензивен мач. Трудно е да се защитаваш иначе. Ето така ще изглежда този двубой - интензивен. Със сигурност няма да бъде мач, в който двата отбора не са активни и чакат последния сигнал. Гарантирам на 100 процента, че ще видите добър футбол. "Да, с тях наистина имаме едно 0:0, но сега този резултат не ми изглежда възможен. Дори и в онзи мач те пропуснаха дузпа".