Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп поздрави Манчестър Сити след спечелената титла на Англия вчера. „Гражданите“ стигнаха до инфарктен обрат срещу Астън Вила, за да станат шампиони за втора поредна година, докато мърсисайдци остават на втора позиция с точка по-малко.

„Поздравявам Пеп Гуардиола, играчите, целия щаб и феновете на Сити, това е заслужен успех. Ние се борихме здраво, второто място е добро постижение, но няма как да не сме разочаровани. Момчетата направиха луд сезон, гордея се с тях. Това не е краят за нас, а само един резултат“, каза Клоп след победата над Уулвърхемптън с 3:1 в последния кръг от Висшата лига.

Gulliver/GettyImages
68 снимки

За втори път в рамките на четири години Ливърпул печели над 90 точки през сезон, но не става шампион.

„Това е историята на живота ми, аз държа рекорда за най-много точки без спечелена промоция във Втора Бундеслига. Сега имаме пет дни да се подготвим за финала в Шампионската лига. Изправяме се срещу изключително опитен отбор, но приемаме предизвикателството. Днешният неуспех ще ни мотивира допълнително да спечелим в Париж“, сподели Клоп, който допълни, че Тиаго е под въпрос за двубоя с Реал Мадрид заради получената контузия срещу Уулвс.