Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди в петък, че капитанът Джордан Хендерсън няма да играе до края на сезона заради травма на коляното.

Английският национал напусна принудително терена при успеха над Брайтън с 3:1 след единоборство с Ив Бисума, но наставникът на „червените“ разкри, че няма да бъде необходима операция и очаква полузащитникът да се завърне навреме за следващата кампания.

„Хендо е най-доброто възможно от лошите новини – травма на коляното, но няма нужда от операция. Той ще пропусне остатъка от сезона, но съм позитивно настроен, че ще стартира с нас новата кампания“, каза германецът.

Шампионът във Висшата лига Ливърпул, който приема у дома Бърнли в събота, е на път да подобри рекорда за най-много точки в един сезон в историята на Премиършип. Тимът има 92 пункта, на осем от върховото постижение на Манчестър Сити от точно 100 преди два сезона, при четири оставащи кръга.

Клоп, говорейки на своята пресконференция преди утрешния двубой, каза, че капитанът все пак ще бъде човекът, вдигнал трофея от Висшата лига.

„Беше ужасен момент, когато той падна на терена. Видяхте, че той знаеше, че нещо, което не трябваше да става, се случи. Наистина ни развали настроението. Той заслужава да вдигне трофея и ще го направи“, завърши Клоп.