Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди, че централният бранител Върджил ван Дайк, който получи разтежение по време на загубата от Брентфорд, ще бъде извън игра за няколко седмици.

Капитанът Джордан Хендерсън обаче е възстановен и от днес тренира на пълни обороти. Новото попълнение Коди Гакпо пък най-вероятно ще дебютира за мърсисайдци в утрешния двубой срещу Уулвърхамптън от турнира за Купата на Англия.

„Новината за Вирджил ни изненада и бе голям удар. Контузията не е нито краткосрочна, нито дългосрочна. Нещо по средата. Със сигурност ще пропусне няколко седмици. Такава е ситуацията, но ние имаме и други централни защитници. Хендо се завръща. От днес му е позволено да прави всичко по време на тренировките.

"Коди ще бъде включен в групата, разбира се. Той тренира пълноценно с нас в последните два дни и честно казано, е удоволствие да го гледаш. В момента се наслаждава на всяка секунда. Много е естествен и знае къде се намира вратата. Той е добър на малки пространства, обича да стреля от дистанция, добър дрибльор е и има отличен завършващ удар. Имало е и по-лесни моменти, в които да избереш да дойдеш в Ливърпул. Тази година не можем да гарантираме, че ще се класираме за Шампионската лига, но Коди никога и не повдигна въпроса за това. Знаеше решението".

"Ако съперниците преминават в момента много лесно през халфовата ни линия, това не е проблем на самата полузащита. Един отбор започва да се защитава от нападателите. Ясно е как искаме да се отбраняваме. Сега, когато казвам, че халфовата линия не е проблем, може би хората ще започнат да обвиняват нападателите. Не искам това да се случва.

Срещу Уулвърхамптън ще излезем във възможно най-силен състав“, заяви Клоп по време на днешната си пресконференция.