Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп ще получи сериозен бюджет за предстоящия трансферен прозорец, за да освежи състава на 19-кратния английски шампион. Преди броени часове излезе новината, че мърсисайдци са близо до договорка с бранителя от РБ Лайпциг Ибрахима Конате, който се очертава като основна трансферна цел за лятото.

На 21-годишна възраст Конате е считан за един от най-добрите млади централни защитници във футбола, а се очаква Ливърпул да отдели поне 34 милиона паунда без бонусите за услугите на френския футболист.

На Клоп не му бе позволено да закупи утвърдени футболисти през януарския трансферен прозорец, макар развилнялата се буря от контузии. В крайна сметка според журналиста Кевин Палмър собствениците от източния бряг на САЩ са осъзнали, че е време да се реинвестира в отбора за старта на новия сезон.

Към този момент поради пандемията от коронавирус се счита, че Ливърпул е на загуба от 100 милиона паунда, което е довело и до пасивността от клуба на трансферния пазар през зимата.

Очакванията са феновете да се завърнат на стадионите за последните два кръга от Висшата лига, а арените да са пълни за новата кампания, което ще спомогне на всички отбори, включително на „червените”, да генерират добър приход и да са активни на трансферния пазар.

Сериозни съмнения има около бъдещето на звездата Мохамед Салах, но Клоп ще получи нужните средства да инвестира в състава си, както и да задържи големите звезди в клуба. Има информации, че Ливърпул ще се раздели с няколко играчи – Жоел Матип, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Джердан Шакири и Дивок Ориги, които ще донесат значителни постъпления в касата на клуба. Именно заради раздялата с няколко офанзивни футболисти Клоп вярва, че спокойно ще може да задържи египтянина на „Анфийлд”.

Бившият футболист на отбора Йон Арне Рийзе намекна, че Клоп е могъл да направи повече, за да спре потъването на отбора през последните няколко месеца. Норвежецът счита, че германецът не е успял да се адаптира към предизвикателствата, поставени пред него.

„Не съм треньор на стандартите, зададени от Клоп и не мога да му кажа какво да прави. Усещането обаче е, че е могъл да направи повече, за да спре това потъване”, каза Рийзе пред британските медии.

„Ливърпул е без Ван Дайк и Джо Гомес, които са много бързи и с лекота покриват дългите топки от съперниците. Те нямаха и Фабиньо, Хендерсън и Вайналдум в средата на терена за всеки мач, за да могат те да печелят топките в средата, така че смятам, че можеха да се променят малко. Говоря за тактиката”, отчете някогашният ляв бек на Ливърпул.