Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, нямаше как да не бъде щастлив след инфарктната победа на мърсисайдци срещу Нотингам Форест, след като Дарвин Нунес отбеляза единственото попадение в 99-ата минута. Този успех дойде само седмица след драматичния успех на „червените“ срещу Челси във финала за Карабао Къп, като специалистът сподели, че не е очаквал играчите му да направят подобна положителна серия заради сгъстения цикъл и дългия списък от контузени футболисти.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

„Доста необичаен ден. Имахме труден график. Този мач не беше лесен за нас. Имахме своите моменти. Не започнахме много добре. Ако ми бяхте казали преди 12 дни, че ще спечелим и четирите мача, щях да кажа, че нямаме шанс, че е невъзможно. При сегашните обстоятелства печелим мачовете си като на шега. Ще се възстановим до следващия мач. Това, което направиха момчетата, беше нещо специално. Беше голямо предизвикателство да съберем толкова много точки. Никога не е било лесно“, каза Клоп, цитиран от ВВС.

Победата придоби исторически характер, тъй като това бе първа победа на стадиона на Нотингам – „Сити Граунд“, на шампионатно ниво от 1984-а година насам.