Старши треньорът на Ливърпул Юрген Клоп беше изключително щастллив от представянето на тима си в мача срещу Тотнъм, спечелен след обрат с 2:1. „Червените“ допуснаха гол още в първата минута, но осъществиха обрат и отново имат аванс от 6 точки пред втория Манчестър Сити. Германският специалист похвали характера на своите футболисти и коментира състоянието на Върджил ван Дайк и Мохамед Салах.

“Започнахме добре, а полученият гол не ни се отрази. Тотнъм се защитаваше много умно, освен това организираше и опасни контраатаки. Но най-хубавото е, че не бяхме нервни. Имахме план, който следвахме. Направихме всичко по правилния начин. Техният вратар спаси доста положения, но не се изнервихме. На почивката си казахме, че има само един проблем и това е резултатът”, заяви Клоп.

“Отборът на Тотнъм не ме изненада. Те могат да създадат проблеми на всеки отбор в света. Ние владеехме топката в 70% от времето, но за Тотнъм това е нормално. Винаги когато отнемат топката, те се опитват да контратакуват, а и притежават нападател като Хари Кейн. Но въпреки това, успяхме да доминираме с изключение на последните минути. Мачът беше страхотен, хареса ми”, добави още специалистът.

“Кракът на Ван Дайк е подут, но не е сериозно. Салах имаше проблем с глезена, доста го болеше, но и при него не става въпрос за сериозна травма”, каза Клоп.