Ливърпул записа първа победа за сезона, след като надделя над Борнемут с 3:1 след обрат на своя „Анфийлд“ в събота, като двубоят не мина без нагорещени страсти. Мърсисайдци останаха с човек по-малко в 58-ата минута, когато съдията показа директен червен картон на Алексис Мак Алистър заради опасна игра срещу Райън Кристи.

Това предизвика гнева на мениджъра на „червените“ Юрген Клоп, който след края на мача коментира ситуацията.

БГНЕС / BGNES
45 снимки

„Видях червения картон и със сигурност трябва да говорим за това. Разбирам напълно как е изглеждало за съдията в този момент, но когато го видите отново, това е вътрешната част на крака и няма сила зад него. Това не безскрупулно влизане, а просто пропуск да бъде улучена топката и след това има лек удар по пищяла на другия играч. Видяхме по-тежки единоборства, за които не беше показан червен картон. Не знам какво точно трябва да се направи, но трябва да говорим за това още веднъж“ ,каза Клоп пред Sky Sports след мача.

С успеха Ливърпул събра 4 точки след първите два кръга и зае четвъртото място, като има два пункта по-малко от лидерите Брайтън и Манчестър Сити. В следващия кръг момчетата на Юрген Клоп гостуват на Нюкасъл Юнайтед.