Дарвин Нунес не успя да отбележи попадение при победата на Ливърпул с 3:1 като гост срещу Астън Вила, но изигра решаваща роля в създаването на гола на Стефан Байчетич. Въпреки че не успя да реализира няколко страхотни възможности, уругваецът също повлия на играта с добрите си пробиви зад защитата на Вила. Клоп е наясно с критиките, насочени към Нунес поради неговите пропуски пред вратата, но не е притеснен за напредъка му на "Анфийлд" и настоява, че е показал "изключителна игра" на "Вила Парк".

"Не е като да може да затвори очи и да удари топката. Отбелязването в началото не е толкова важно. Не съм от вчера в бизнеса и го знам. Когато погледнете назад, не можете да си представите колко големи положения направиха други нападатели в началото. Ние сме напълно спокойни.

Това, което наистина обичам и което е толкова специално, е, че при третия гол почти всички щяхме да ударим топката и да се опитаме да я натиснем. Темпът на работа, който вложи, дълбочината, която създава за нас, той е неудържим на моменти, няма защитник, който наистина да навакса изоставането си в скоростта. Знам всички истории наоколо, всичко е наред. Той изигра изключителен мач тази вечер и спечелихме с 3:1, това е всичко, което се брои", сподели Клоп пред репортери след срещата.

Дарвин Нунес има 11 мача от началото на сезона във Висшата лига, като е отбязал 5 гола и е записал 2 асистенции.