Юрген Клоп смята, че Ливърпул вече жъне плодовете на дългосрочното си планиране, като новият облик на атакуващата линия е в основата на възродените надежди на мърсисайдци за място в топ 4 на Висшата лига в края на сезона.

Януарското попълнение Коди Гакпо и Дарвин Нунес, който пристигна миналия юни, се разписаха на два пъти при разгрома над Манчестър Юнайтед със 7:0 миналия уикенд, докато Мохамед Салах също вкара два гола. Предвид факта, че Роберто Фирмино, който реализира последното попадение във вратата на Юнайтед, напуска в края на кампанията, единствено Салах ще остана в отбора от атомното трио на „червените“, което включваше и Садио Мане, който отиде в Байерн Мюнхен миналата година. Нунес има 14 гола този сезон, докато Гакпо има вече четири на сметката си след трансфера от ПСВ Айндховен, което облекчи проблемите в нападение от загубването на Диого Жота и Луис Диас за дълги периоди от кампанията.

Gulliver/GettyImages
49 снимки

„Погледнете играчите, които закупихме в последните два няколко трансферни прозореца – Луис, Дарвин, Коди, футболисти от първата линия. Мисля, че Садио, Боби и Мо заедно бяха за дълго време едно от най-добрите триота в световния футбол. След това Садио напусна през лятото, ще видим какво ще се случи с Боби през лятото, и остана само Мо. Но ние ги заменихме и Диого дойде в онзи момент. Това е инвестиция, и е мъдра и отговорна инвестиция. Точно това искаш и от това имаш нужда“, започна германският мениджър на днешната си пресконференция.

Бразилският национал Фирмино е близо до край на осемгодишния си престой на „Анфийлд“, но е казал на Клоп, че иска да приключи кариерата си на висота в търсене на място в зона Шампионска лига. Победа над заплашения от изпадане Борнемут в първия мач от съботната програма на 27-ия кръг в английската Висша лига ще ги изведе в топ 4, поне временно, след впечатляваща серия от резултати напоследък в първенството. „Фирмино ми каза „Сега искам тази прекрасна история да приключи положително“. Той е напълно тук и е отдаден, както всички можете да си представите. Няма време за сбогувания или подобни неща в момента, има достатъчно време за всичко това по-късно през сезона“.

Клоп добави, че унижението над големия съперник Юнайтед миналата седмица е „повишило настроението в отбора“. „Искаме да изстискаме всичко от този сезон. Това означава, че ако по някакъв начин е възможно, искаме да влезем в топ 4“, завърши наставникът на мърсисайдци