Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп описа неделния следобед като „брилянтен” след успеха на неговия тим при гостуването на Фулъм с 2:1. Германският наставник довери, че не е сред най-опитните наставници, що се отнася до преливането от мачове в Шампионската лига и тези във Висшата лига, изразявайки, че няма опасения за нервите на неговите футболисти.

Успехът прати Ливърпул отново на върха в Англия, като „мърсисайдци” са с две точки пред Манчестър Сити, но „гражданите” имат мач в пасив. Голове на Садио Мане и Джеймс Милнър донесоха успеха за Ливърпул, а между тях Алисон Бекер и Върджил ван Дайк допуснаха колективна грешка, за да може Райън Бабел да изравни на „Крейвън Котидж”.

„Стартирахме много добре и направихме добри нещо. Последствие обаче малко позагубихме своя ритъм. Все пак не съм от най-опитният мениджър и имаме сходни проблеми след мачове в Шампионската лига”, довери 51-годишният германец пред Sky.

„През втората част можехме да затворим мача, но не го направихме и ни изравниха. Може да се случи така. Бабел просто бе на добра позиция, а футболът така работи. Те заслужиха гола си, а ние трите точки. В крайна сметка следобедът бе чудесен за нас”, продължи Клоп.

„Нямам никакви съмнение в нервите на моите футболисти. Всичко опира до интензитета. Играем, за да сме перфектни, но е странно, когато трябва да го приложиш максимално добре. Бърнли, Байерн, Фулъм – различни мачове, в които трябва да се адаптираш. Хората казват, че трябва да сме по-убедителни, но ние сме в началото на едно развитие, а не в края”, завърши Юрген Клоп.


Ван Дайк: Нямам извинение, ала взехме трите точки

Клоп не се спира - иска бранител на Бенфика