Ливърпул няма да си позволи да се разсейва от предстоящото дерби във Висшата лига срещу Манчестър Сити и се фокусира единствено върху срещата от груповата фаза на Шампионската лига срещу Генк, заяви мениджърът на тима Юрген Клоп.

"Не мисля за Манчестър Сити, не трябва да говоря за това пред момчетата. Историята, която те написаха през последните три години, е възможна само защото се фокусираме върху следващата среща", заяви Юрген Клоп.

"Имаме големи амбиции в Шампионската лига и това е отворена група. Трябва да сме 100% готови, трябва да създадем атмосфера, да вземем тези точки. Феновете на "Анфийлд" трябва да се съсредоточат върху този мач, също като играчите”, сподели германецът.

„Изобщо не се съмнявам в моите футболисти, бих се почувствал доста смутен, ако трябва да им кажа: Не мислете вече за Манчестър Сити", добави германецът.

"Не знам как Гуардиола би могъл да знае за всяка ситуация толкова бързо след мача. Садио не е симулант. Имаше ситуация за дузпа срещу Вила. 100% съм сигурен, че ако нещо подобно се случи с Манчестър Сити, те биха искали да получат дузпа.

„Абсолютно не съм в настроение да говоря за Сити, наистина искам да говоря само за Генк. Те все още могат да спечелят място в Лига Европа, така че все още да имат цели. Трябва да ги уважаваме", завърши Клоп.