Юрген Клоп потвърди, че е невъзможно Ливърпул да направи сезон без да загуби мач, особено ако отборът му играе, както го е направил срещу Астън Вила над повече от час играл. Садио Мане вкара гол в 94-ата минута, за да прати трите точки край Мърсисайд и да преобърне развоя на мача с „виланите”. По този начин Ливърпул остана непобеден във Висшата лига от януари месец.

Отборът остава на шест точки на върха пред Манчестър Сити, а двата отбора си дават среща идната неделя на „Анфийлд”, на живо по DIEMA SPORT 2.

„Невъзможно е да си непобедим, ако играеш, както го направихме днес, докато допуснахме гол. Не беше лош край обаче, показахме победен манталитет, което е важно. Не мислим за сезон без загуба, а мислим как можем да спечелим всеки следващ мач”, заяви Клоп пред Sky Sports.

„Още трябва да се учим и да се подобряваме. Днес направихме малки грешки, които можеха да донесат загуба. Не казвам, че заслужавахме да загубим, но имаше моменти, които определено не ми харесаха. Направихме си сами мача труден. Астън Вила бе готов за голяма битка, а ние допуснахме гол, което не е особено приятно срещу така добре организиран отбор”, призна още германецът.

„Ако погледнем мача отстрани, един отбор заслужи да победи и смятам, че това бяхме ние. Мога да си представя колко лошо се чувстват в Астън Вила, тъй като и те заслужаваха да вземат точка”, констатира Клоп.