Бившият полузащитник на Ливърпул Джейсън МакАтиър смята, че няма да се изненада, ако Юрген Клоп напусне „червените” преди неговият контракт с тима да изтече. Германският мениджър парафира нов контракт с европейския клубен шампион през декември, който трябва да го остави на „Анфийлд” до лятото на 2024-а година.

Германецът превърна Ливърпул в голямо страшилище, след като пое тима от октомври 2015-а година, печелейки през миналата година континентален требъл, а сега е на път да триумфира с тима за пръв път с титлата в Англия то 30 години насам. Отборът е с 16 точки превес пред втория Манчестър Сити, а също така е и с мач по-малко спрямо „гражданите”, но МакАтиър вярва, че работата на Клоп може и да приключи преди да му изтече контракт.

„Няма да бъда изненадан като цяло, ако Юрген напусне Ливърпул преди да стане „проблемен период”. Сега тимът се наслаждава на жестока класа и качество, но ще дойде миг, когато нещата ще забуксуват. Партньорството им може да се раздели тогава, след като има и пренасищане на успехи, но това време все още ми се струва далеч”, призна някогашният халф на мърсисайдци.