Мениджърът на английския шампион Ливърпул Юрген Клоп призна, че се е шегувал с колегите си от щаба, че повече резон е имало халфът Тиаго Алкантара да бъде закупен през януари. Както е известно, испанецът реализира трансфер на „Анфийлд” от Байерн Мюнхен през лятото, но има само два мача с екипа на мърсисайдци, след като бе брутално изритан от Ричарлисон в коляното по време на дербито с Евертън на 17-и октомври 2020-а година.

„Истина е, че си прави шеги, че можеше да купим Тиаго през януари”, започна германецът по темата на брифинга си преди дуела с Кристъл Палас.

„Не можем да позволим да го „натискаме” да се върне на терена. Все още не е подновил пълни тренировки с основната група, но е много близо да направи последната стъпка. Може ли да бъде в тренировката на отбора с топка идната седмица? Трябва да видим как ще минат тестовете първо”, каза Клоп на пресконференцията си.

Наставникът също изрази надежди, че през идната седмица към пълния тренировъчен ритъм ще се завърнат и Джердан Шакири и Джеймс Милнър, които лекуват мускулни травми.