Мениджърът Юрген Клоп заяви категорично пълно доверие към своите футболисти, които спечелиха с 2:0 срещу Уест Хем в сряда вечер, но допуснаха някои детински грешки в защита. Германецът обясни, че те нямат проблем с мотивацията, въпреки че водят с 19 точки на върха в английското футболно първенство.

Клоп каза: "Не бяхме перфектни срещу отбор, който очевидно не е в най-доброто си състояние в момента. Трябва обаче да признаем, че мачът не бе никак лесен за нас. Във футбола контра контрата е много важен елемент, но за да можем да го правим, другият отбор трябва да има контри, да печели топката и да използва пространствата.

"Почти всяка наша атака обаче започваше от центъра срещу деветима или десетима, или дори 11.

"Иска ми се да се бяхме справили по-добре, но приемам развоя на този двубой за факт. Да спечелиш толкова много мачове не е лесно и ако беше, други отбори също щяха да са го правили. Но това е адски трудно. Срещу Юнайтед и Лестър играхме много силно. Днес бе просто един мач, който трябваше да вземем. И го направихме".

Уест Хем също имаше шансове за гол, но според Клоп повечето са били създадени от инидивидуални грешки на футболисти на Ливърпул. Една от тях допусна Трент Александър-Арнолд, който удари греда на собствената си врата през второто полувреме.

"Нямаме проблем с мотивацията, просто бе трудно да пазим ритъм и концентрация. Аз лично бих се доверил на тези момчета и с децата ми. Вярвам им на 100 процента, въпреки че понякога допускат подобни грешки. Не е въпрос на мотивация, а е друго - трудно е да бъдеш постоянно концентриран, когато водиш през цялото време", добави той.