Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че до някаква степен липсата на Филипе Коутиньо прави тима по-непредсказуем на терена. Припомняме, че футболистът премина в Барселона през зимния трансферен прозорец за сумата от 160 милиона евро. 

"Коутиньо доминираше в играта ни и може би, когато не се представяхме по най-добрия начин, винаги беше добра идея да му дадем топката. Моментите, в които Коутиньо не играеше, винаги опитвахме да си свършим работата по различен начин", каза Клоп.

Ливърпул остава основен кандидат за Марко Ройс

"Играчите са достатъчно умни, за да използват качествата на съотборниците си. Например в Барелона винаги е добра идея да предоставиш топката на Лионел Меси. Това правехме и ние с Коутиньо", допълни германският специалист.

"Вече отгороворността се разпределя между всички играчи и това е добре. В един момент липсата а един такъв доминиращ играч те прави по-непредсказуем. В друг обаче подобен тип футболист ти липсва", заяви Клоп

“Все още сме в много позитивно настроение, но трябва да спечелим срещата си с Нюкасъл, за да запазим тази тенденция. Отличните финансови резултати са нещо хубаво, но предпочитам да се концентрирам върху работата си на терена", коментира още наставникът.

Ливърпул получи зелена светлина за строеж на новата си уникална база

"Клубът инвестира много пари от моето идване насам. Изградихме нова трибуна, купихме фантастични играчи и планираме ново тренировъчно игрище. Другото не ме интересува чак толкова. Взехме играчите, които искахме да привлечем, за точно толкова пари, колкото искахме да платим за тях. В отлична позиция сме”, допълни германенът. 

Ливърпул приема Нюкасъл Юнайтед в мач от 29-ия кръг на Висшата лига в събота oт 19:30 часа. Двубоят можете да проследите на живо по DIEMA SPORT 2 и онлайн нa PLAY DIEMA XTRA и GONG PLAY.