Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп благодари на стража на мърсисайдци Алисон Бекер, който по думите му отново е спасил „задните части“ на неговия тим. Ливърпул започна много силно и поведе с 2:0 след голове на Вирджил ван Дайк (8') и Алекс Окслейд-Чембърлейн (32'), но след това гостите като че ли загубиха концентрация и допуснаха голям брой положения пред вратата на Алисон.

Одсон Едуар (55') намали резултата, като домакините имаха и други ситуации, от които не се възползваха. В 83-тата минута Олис бе много близо до това да изравни резултата, след като изскочи зад отбраната на мърсисайдци, след което прехвърли излезлия напред Алисон. Бразилецът обаче успя да се върне и да избие топката.  Алисон направи още няколко спарявания и бе избран за Играч на мача.

„Дистанцията от Манчестър Сити все още е много голяма, така че няма защо да говорим за титлата. Трябва просто да печелим мачовете си. Ще видим какво ще се случи в последните месеци от сезона. Бяхме изключителни в първите 35 минути. Изглеждахме остри и готови да играем на малки пространства. След това Палас и публиката на домакините се завърнаха. Не започнахме добре второто полувреме. Имахме отново нашите моменти, но вече не контролирахме мача. Палас изигра наистина добър двубой. Отворихме вратата за тях и те се възползваха.

Казах на Алисон: „Благодаря ти, че отново ни спаси задните части". Той отвърна „Това ми е работата“.

Не съм гледал повторение на дузпата, а и няма смисъл, защото ние мислехме, че има такава. Хората от ВАР също мислеха така и затова извикаха реферът да види повторение на монитора, така че не знам защо говорим за това. Хората от Кристъл Палас бяха на мнение, че няма такава, което е разбираемо“, заяви Клоп.