Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не скри недоволството си от представянето на своя тим при нулевото реми срещу Манчестър Юнайтед в 27-ия кръг на Висшата лига. Германецът отчете, че „Олд Трафорд” не е бил домакин на най-атрактивният сблъсък в дългата история на това съперничество, но намекна, че победата е била по силите на неговите момчета.

Клоп определи срещата като странна, а това звучи логично предвид четирите принудителни смени, които се извършиха още преди паузата.

„Получи се странен мач. Стартирахме наистина добре, а всички тези контузии в хода на мача нарушиха нашия ритъм. И ние дадохме жертва в лицето на Боби (Роберто Фирмино – б.р.) и това беше катастрофа.”

„Юнайтед игра с тотално променена полузащита и трима в атака. Загубихме своя ритъм и не успяхме да си го върнем.”

„Стана мач без много забележителни моменти, като все пак беше напрегнат. В дни, когато Юнайтед е готов да бъде победен, трябва да го постигаме, а днес не го сторихме. Сега имаме точка повече (спрямо Манчестър Сити – б.р.), а в сряда е следващият ни мач”, допълни Клоп.

„Можем да се чувстваме така сякаш спечелихме точка или загубихме 2. Стартирахме точно както искахме. После започна и кризата с контузиите.”

„Нямахме чисти положения, само Юнайтед имаше едно, когато Алисон направи отлично спасяване. Останалото бяха статични положения. Мачът остана открит, но не създавахме достатъчно ситуации и това е истината.”

„Не се справихме добре, ако трябва да сме честни. Приемаме го. Това е спечелена точка, защото имаме с една повече в сравнение отпреди самия мач. Въпреки всичко не се чувстваме по такъв начин. Такива срещи винаги се решават от една ситуация. Момчетата не се чувстваха добре. Можех да го прочета по лицата. Беше странно. Чудех се какво става днес. Загубиха инерцията и ритъма си, след което не успяха да си ги върнат”, завърши Клоп.

Ливърпул записа 4-о равенство в последните си 5 мача на всички фронтове. В сряда „червените” приемат Уотфорд у дома в среща от 28-ия кръг на Висшата лига.