Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, разкри, че централният защитник Върджил ван Дайк ще изведе отбора с капитанската лента в днешната контрола с Лестър в Сингапур. Както е известно, дългогодишните капитани Джордан Хендерсън и Джеймс Милнър напуснаха отбора през това лято, а германецът разкри, че вече е взел решение за това кои играчи ще заемат техните роли през следващия сезон, но не го обяви, тъй като все още не го е съобщил на състава.

Очаква се по всяка вероятност титулярен капитан да стане именно Ван Дайк, а Андрю Робъртсън и Мохамед Салах ще бъдат негови заместници. Клоп добави, че е останал изненадан от решението на Джордан Хендерсън да поиска да си тръгне, за да премине в Ал Етифак. Друг полузащитник – Фабиньо, също е пред трансфер в Саудитска Арабия и поради причина германецът иска отборът да бъде подсилен още в средата на терена, въпреки че вече бяха привлечени двама халфове – Алексис Мак Алистър и Доминик Собослай. Очаква се до дни да бъде финализиран и трансферът на Ромео Лавия от Саутхемптън.

Gulliver/GettyImages
16 снимки

„Върджил ще започне мача утре (б.р. - днес) и ще бъде капитан. Вече съм взел решение, но трябва да го съобщя на играчите. Преди няколко седмици не очаквах, че ще трябва да взимам подобно решение. Големи характери напуснаха клуба през това лято, но това е положението. Нещата трябва да се променят. Момчетата разбират ситуацията“, каза Клоп на съботната си пресконференция.

„Дали съм бил изненадан, когато Хендерсън каза, че иска да си тръгне? Разбира се. Имаме взаимоотношения от осем години. Той знаеше, че искаме да го задържим, но няма как да заставаме на пътя му“, продължи германецът.

„Стефан Байчетич прави финалните стъпки към своето завръщане към тренировките с отбора. Оставихме него и Тиаго вкъщи. Планът е да поднови тренировки, когато се завърнем. Със Собослай всичко е наред. Той ще тренира тази вечер и утре ще играе. С Фабиньо нещата все още не са финализирани, но той не е тук. Ще трябва да свикнем с това. Определено трябва да се подсилим още в халфовата линия. Работим върху това. Никой не може да бъде следващия Милнър или следващия Хендерсън. Играчите просто трябва да бъдат себе си“, заяви мениджърът на мърсисайдци.

„Трент може да играе като шестица. След като го поставихме в по-гъвкава роля, всички започнаха да говорят, че трябва да заиграе изцяло в полузащитата, но бе да казват защо. Шестицата е позиция, на която трябва да организираш много повече играта. Трент може да играе там, но зависи кой ще е отляво и отдясно“, обяви още Клоп.