Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп каза, че иска да види реакция от играчите си в предстоящия в неделя мач с Арсенал.

Според германеца футболистите се представят незадоволително, като той бе особено недоволен от играта при равенството 0:0 с Челси във вторник. Резултатът свали "червените" до осмо място в класирането на Висшата лига с 43 точки от 28 мача и им донесе четвърти пореден мач без победа.

Въпреки проблемите си, от началото на сезона Ливърпул има само една загуба на своя "Анфийлд" в първенството и Клоп се надява да види представяне близо до това от последното домакинство, когато мърсисайдци спечелиха със 7:0 срещу Манчестър Юнайтед.

"Мачът с Челси е история, а сега имаме нов шанс да се докажем. Ще се опитаме да се представим достойно, но ще ни трябва подкрепата на феновете", каза германският мениджър.

"Играем у дома и това ни задължава да покажем реакция и по-добра игра", каза още той.

Ливърпул загуби с 2:3 от Арсенал през октомври, но на "Анфийлд" има шест поредни победи срещу лондончани във Висшата лига, като във всяка една от тях тимът вкара минимум три гола.

Клоп не пропусна да похвали и колегата си Микел Артета, под чието ръководство Арсенал е на първо място в класирането с пет точки преднина пред шампиона Манчестър Сити, но и мач повече.

"Знам, че хората казват клишето, че на мениджърите им трябва, но Микел напълно оправда всяка една минута, която му бе дадена. Той бе под напрежение, когато нещата не се получаваха, но в момента те са на върха. Отборът им е много солиден, направиха страхотни трансфери и това води до стабилност. В момента те използват точно нея", каза още Клоп./БТА