Трансферът на Тиаго Алкантара не означава, че някой от полузащитниците на Ливърпул трябва да напусне отбора през настоящия трансферен прозорец, заяви мениджърът Юрген Клоп в интервю преди кръга във Висшата лига. Според британските медии, шампионите на Англия ще платят 30 милиона евро на Байерн Мюнхен за правата на испанеца.

В халфовата линия Ливърпул разполага още с Джордан Хендерсън, Джорджино Вайналдум, Фабиньо, Наби Кейта, Джеймс Милнър, Къртис Джоунс, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Джердан Шакири и Марко Груич. От всички тях само Вайналдум е спряган за траснфер, а интересът е от Барса.

"Този трансфер, ако все пак бъде завършен, няма да повлияе по какъвто и да било начин на никого в отбора", каза Клоп.

Тиаго ще бъде вторият трансфер на Ливърпул през сезона, а при неделния съперник Челси положението е коренно различен. Франк Лампард пръсна над 200 милиона лири за нови футболисти, а Клоп заяви, че "червените" са различни от клубове, чиито собственици са олигарси и си имат държави.

"Няма никаква вражда между мен и Франк Лампард. Създавате си истории от един мой коментар за трансферите на Челси. Аз само казах, че не можем да се надцакваме с някои от другите отбори, един от които е Челси. Иначе уважавам това, което Лампард прави там", добави той.