Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп похвали Роберто Фирмино, след като бразилецът прекъсна двумесечната си голова суша във Висшата лига при класическата победа на мърсисайдци като гост на Уотфорд. Нападателят имаше заслуга и за другите две попадения на ,,червените“.

Той изведе Садио Мане, който в последствие асистира на Мохамед Салах за откриващия гол, а после спечели и прекия свободен удар за тима, след който Трент Алекзандър-Арнолд покачи на 2:0. Фирмино има шест гола за Ливърпул и Бразилия от началото на сезона – и едва два в последните си 15 мача, но Клоп няма съмнения относно класата на бразилския национал.

,,В мача срещу Фулъм имаше 20 германски треньори на стадиона. Не знам за критиците, но когато се срещнат с колегите треньори и пихме по бира заедно, всички те казваха ,,Боби Фирмино. Какъв играч“. Той прави малки неща на терена, които имат огромно значение. Той има шест гола, но е навсякъде и отваря празни пространства за още 5, 000 ситуации“, заяви Клоп. ,,Той си върши работата. Това го прави много ценен футболист за нас. Много се радвам за него“, добави германският специалист.

Непобедените Ливърпул имат рекордните на този етап от сезона в историята на клуба във Висшата лига 33 точки и се намират на две точки от лидера Манчестър Сити. Според Клоп търпението и прагматизма в ключовите моменти се отплаща на неговия отбор.

"Не чета мисли, но понякога мисля, че не ме разбирате“, се обърна той към журналистите.

"Това, което трябва да сторим, е да печелим мачове, а някои хора сравняват двубоя с Уотфорд с този срещу Рома. Не е съвсем същото, но всички мислят за футбола, който практикувахме през изминалия сезон. В някои срещи не играхме толкова красив футбол и не постигнахме добър резултат, но никой не помни това“, завърши Клоп. В сравнение Ливърпул приемат у дома Евертън в мърсисайдското дерби в неделя вечер.