Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви на своите футболисти, че са длъжни да забравят за финала в Лига Европа по време на последния си двубой от настоящия сезон във Висшата лига. Мърсисайдци гостуват срещу Уест Бромич през уикенда, като германският наставник настоя за пълна концентрация в мача срещу „дроздовете“.

В сряда „червените“ ще излязат в своя първи европейски финал от 9 години насам, като в Базел ще срещнат миналогодишния шампион в Лига Европа – Севиля. Преди това им предстои визита на „Дъ Хоутърс“, а Клоп показа, че няма да толерира евентуално пестене или отпускане в този двубой.

„В тези 90 минути няма никакъв смисъл да мислим за нещо различно. Трябва да се научим на това“, каза специалистът. „Ако искаш да успееш на 100 процента, то тогава трябва да даваш 100 процента в ситуацията, в която се намираш в момента. Не може да отделим 50 процента или 30 процента от концентрацията си за нещо друго. Не така работи професионалният футбол.“

„Ако не можем да го правим, то значи трябва да се научим за в бъдеще. Ако не подходим сериозно срещу Уест Бромич , няма как да вземем нещо от този мач. Много е важно, защото можем да се изкачим с две позиции в класирането. Не всичко зависи от нас, но единственият начин да имаме шанс е ако победим Уест Бром. В неделя следобед ни чака най-важният мач на света“, заключи Клопо.