Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори преди мача с Борнемут от Висшата лига. Той коментира новото попълнение Ендо, както и цялостният трансферен прозорец.

„Наистина се радвам, че можем да обявим трансфера на Уатару Ендо. Аз съм от Германия, гледам много Бундеслигата, познавам го откакто беше в Щутгарт и го харесах от самото начало. Миналата седмица беше трудна. Можете или да се придържате към проблема, или да намерите решение. Ендо може да е нисък, но скача до тавана. Той е тактически много грамотен и има голямо сърце и желание", започна Юрген Клоп.

„Ендо е късно цъфтящ. Той се подобрява всяка година, откакто е на правилния футболен път. Когато дойде в Европа, не беше толкова лесно. Сега той има 50 мача за Япония и не знам колко за Щутгарт. На терена той се превръща в истинско чудовище. Следя Ендо от много време и се радвам, че е тук в Ливърпул“, заяви още Клоп.

Старши треньорът на мърсисайдци коментира и неуспешните трансфери на Мойсес Кайседо и Ромео Лавия и факторите, които влияят на трансферния пазар.

"Има много неща, които са различни през тази година. Някои клубове имат различен начин да правят трансферите и някак си се получава. Трудно е да ги настигнем, бидейки нормален клуб. Просто е така. Саудитска Арабия не прави нещата по-лени. В Китай опитаха нещо такова, в САЩ все още опитват да го правят. Безкрайните пари създават проблем. Би било страхотно, ако някой намери решение. Стана по-трудно, но не е трудно да се убедят играчите да дойдат в Ливърпул. Просто трябва да сте сигурни, че избирате правилните футболисти. В момента аз наистина съм доволен от нашия трансферен прозорец. Ще продължим да търсим и да се опитваме да взимаме най-добрите решения за клуба. Няма да използваме парите или нещо подобно за извинение. Ние правим нещата по нашия начин и сме готови да се борим"

"Липсваше ми атмосферата на „Анфийлд“. Сигурен съм, че хората ще бъдат развълнувани да ни видят, така че трябва да използваме и това. Трябва да сме готови и да се борим. Това искам да видя", допълни той.

Клоп коментира и представянето на Мохамед Салах, който реагира бурно при смяната си в първия мач от сезона: "Салах имаше супер седмица от гледна точка на тренировките. Надявам се да пренесе това в мача. Нищо повече не се е случило след реакцията му при смяната срещу Челси. Няма какво повече да кажа"