Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че тимът му е имал късмет при нулевото равенство в дербито с Евертън миналата вечер, след като в края на двубоя "карамелите" имаха отличен шанс да стигнат до успеха, но бяха спрени последователно от добра намеса на Алисон и страничната греда.

Gulliver/GettyImages
57 снимки

"Това беше една истинска битка. И двата тима показаха, че разбират, че това е дерби, въпреки че нямаше публика. Играчите наистина бяха в мача, което е добре. Хареса ми нашата защита, високата преса, спечелихме много топки. Нямахме много положения, през по-голямата част от мача доминирахме, но те имаха най-добрия шанс, който се появи от нищото. В този момент имахме късмет, но иначе контролирахме събитията", коментира след двубоя Клоп.

"Заслужихме си точката. Евертън игра добре, играчите има бяха добре организирани. Трябваше да тичаме много, но изглеждахме в добра физическа форма и готови за мача. Сега имаме три дена до мача с Кристъл Палас, които изглеждаха много добре в събота, така че ние трябва да сме готови за двубоя в сряда", допълни треньорът на мърсисайдци.