Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп хвърли яснота относно състоянието на контузения вратар на тима Алисон Бекер. Тази сутрин се появиха информации, че травмата на бразилеца е по-тежка от първоначалните прогнози и той ще отсъства повече от осем седмици, каквито бяха първите прогнози.

На пресконференцията си преди мача с Арсенал обаче, Клоп информира, че вратарят се чувства все по-добре, но никой в клуба не е поставял конкретна дата за завръщането му. Германският спец призна, че Алисон вече не използва патерици, което е добър знак за възстановяването му.

Клоп се пошегува още, че за съжаление няма да може да използва титулярния си вратар за мача с Арсенал в събота.

„Алисон не е близо до завръщане в игра. Никой не ми е казал да го имам предвид за тренировка днес или за мача утре. Днес обядвах с него, така че най-малкото може да се храни”, коментира на шега Клоп.

„Той изглежда добре. Намира се в добра форма, в добро настроение, но ще отнеме време. Не знам колко точно, не знам точна дата. Никой не ми е казал точна дата, но и ние не сме питали никого”, сподели още той.

„Искаме да му дадем нужното време. Изглежда добре. В началото той използваше патерици, което е нормално за контузията, която има. Тях обаче вече ги няма, той вече ходи нормално и води съвсем различни тренировки в сравнение преди една седмица. Оттук нататък всичко трябва да мине бързо, но колко бързо, аз не знам”, каза още Юрген Клоп.