След "най-тежката седмица в историята на Лестър Сити", отборът се завръща към рутината с мача си в събота срещу Кардиф. 

Задачата за мениджъра на "лисиците" Клод Пюел изглежда доста сложна, но той е уверен, че ще успее да отърси футболистите си от трагичната смърт на собственика на клуба Вичай Сривадханапрабха.

"Да играем футбол не е било на преден план в нашите умове. Но този уикенд и всички мачове след това ще се играят в чест на този човек, който направи толкова много за нас."

А Пюел е убеден, че играчите му ще бъдат повече от готови за двубоя. Френският специалист е дал възможност на всеки, който чувства, че не е в състояние да играе, да откаже участие.

Той обаче сподели, че всеки един от 26-те футболисти, попаднали в групата, са изразили готовност.

"Въпреки че дадох възможност, от това, което видях тази седмица, мисля, че всички играчи искат да играят в този мач."

"Първото нещо е да слушам моите играчи и различните чувства. Казах след този инцидент, че трябва да разберем хората и човека, не играча. Играчът е второто нещо. Най-важно е човекът и трябва да пуснем отбора с добър баланс. Сигурен съм за желанието на отбора на терена."

"Не искам да използвам това нещо, за да открием победата или солидарността да печелим мачове. Не искам да използвам този труден момент само за футбола. Не искам да манипулирам емоцията да играем футбол."

"Искам да имаме капацитета да дадем най-доброто от себе си и да и да почетен собственика, да си спомним какво донесе на всички хора в клуба и за феновете - просто това. Преди всичко сме професионалисти и искаме да продължим и да се състезаваме."

Пюел: Резултатът от мача с Кардиф няма значение

Варди откровен: Най-тежката седмица в живота ми

"Лисиците" играят с Кардиф и после заминават за погрежението на боса