Главният преговарящ при прехвърлянето на собствеността на Челси Марина Грановская и президентът на клуба Брус Бък ще останат на сегашните си позиции, след като Тод Боули завърши покупката на „сините“. Консорциумът, ръководен от съсобственика на ЛА Доджърс, подписа споразумение за покупка на контролния пакет акции на Челси от Роман Абрамович през изминалия уикенд. Поглъщането на стойност 4,25 милиарда британски лири, трябва да бъде официализирано преди края на май, а в момента се чака одобрение от британското правителство и Висшата лига.

Според „Таймс“, Боули иска да запази и двамата като част от новия управленски екип. Твърди се, че американският бизнесмен вярва, че присъствието на двамата може да осигури приемственост след ерата Абрамович.

Бък и Грановская бяха ключовите фигурни при поглъщането на лондонския клуб, заедно, разбира се, с търговската банка, направляваща продажбата – Рейн Груп.

Информацията на „Таймс“ допълва, че Боули възнамерява да седне в борда на директорите на Челси с Даниел Финкелщайн – член на Камарата на лордовете в Обединеното кралство, както и Барбара Чароне – известна американска журналистка, която ще отговаря за маркетинга на лондончани.

Името на Джонатан Голдщайн също бе спрягано за място в борда Това обаче няма да се случи, поради връзката на бизнесмена с Тотнъм. Имотният магнат, който е част от консорциума зад Боули ще бъде основно движеща фигура около проекта за реконструкция на „Стамфорд Бридж“.