Защитникът на Челси Тиаго Силва ще пропусне съботното гостуване във Висшата лига срещу Манчестър Сити, след като получи контузия в слабините при победата с 3:1 срещу Кристъл Палас в понеделник, заяви мениджърът на "сините" Маурисио Почетино.

Бразилецът Силва, който има 23 мача в първенството през този сезон, напусна терена през второто полувреме, след като получи контузия при опит да блокира удар на Жан-Филип Матета.

"Да, има лека контузия. Силва няма да играе утре. Не е на наше разположение. По-късно ще трябва да оценим състоянието му", коментира Почетино пред репортери в петък.

Халфът Карни Чукумека също ще пропусне мача заради усукано коляно, но испанският вратар Робърт Санчес, който е извън терена от декември заради контузия в коляното, е напълно готов, добави още мениджърът на лондончани.

Челси завърши наравно 4:4 със Сити през ноември, а в събота английският халф на "сините" Коул Палмър ще се завърне в Манчестър, където прекара 13 години, след което беше трансфериран в столичния тим.

"Манчестър Сити се справя наистина добре и е един от най-добрите отбори в света, не е лесно да се намери място за млад футболист като Палмър", добави още Почетино.