Настоящият договор на Нголо Канте изтича през юни, което означава, че той ще има право да напусне със свободен трансфер в края на кампанията 2022-23. Преговорите продължават между двете страни и напредъкът се счита за положителен от края на миналата година. Сега изглежда, че полузащитникът ще остане в Западен Лондон, тъй като The Telegraph съобщава, че Челси е уверен, че скоро ще бъде постигнато споразумение.

Ситуацията с договора на полузащитника накара отбори като Пари Сен Жермен и Барселона да следят за потенциален трансфер през лятото. Въпреки това се смята, че Канте се чувства добре в Лондон и би искал да остане в клуб, където е спечелил всички налични трофеи, с изключение на Карабо Къп. Всяко потенциално споразумение би било втората добра новина по отношение на договори, след като защитникът Тиаго Силва също подписа ново споразумение по-рано този месец.

Освен напредъка по нови договори, мениджърът на "сините" Греъм Потър беше подсилен от предстоящото завръщане на Нголо Канте към първия отбор. Полузащитникът е извън терените от август след контузия на подколянното сухожилие, получена срещу Тотнъм, но първоначално участва в подготовката за реванша срещу "шпорите" по-рано тази седмица. Въпреки че халфът не завърши цялата сесия, очаква се тази дата да не е твърде далеч, като завръщането в игра е насрочено през март.