Нголо Канте се завърна на терена миналата седмица, за да работи индивидуално, но в Челси се надяват, че той ще се върне към пълноценни тренировки заедно със своите съотборници до края на тази седмица, разкрива football.london. Полузащитникът се завръща от операция, която получи на подколянното си сухожилие през октомври, която старши треньорът Греъм Потър разкри, че може да го издържи извън игра до март.

Французинът не е играл, откакто се контузи при равенството 2:2 срещу Тотнъм през август, когато бившият мениджър Томас Тухел все още беше начело. Около 179 дни по-късно Челси най-накрая получи положителни новини в това отношение и това определено е шанс за подсилване на състава на Греъм Потър.

Въпреки неотдавнашното придобиване на Енцо Фернандес от Бенфика, халфовата линия на Челси напоследък е сравнително колеблива. Неотдавнашната продажба на Жоржиньо в Арсенал заедно с проблемите с контузиите на Матео Ковачич и Денис Закария, който самият лекува проблем с подколянното сухожилие, накара Потър да започне мача срещу Фулъм миналия петък с Мейсън Маунт и Конър Галахър по-назад при трима халфове , необичайна комбинация, която изглежда малко вероятно да събере много успех в дългосрочен план.