Американският автомобилен концерн Chevrolet, чието лого стои на фланелките на Манчестър Юнайтед в последните пет години, няма намерение да подновява договора си в клуба заради слабите резултатите на отбора.

Компанията подписа впечатляващ договор с "червените дяволи" още през 2012, но едва две години по-късно споразумението влезе в сила. Седемгодишният контракт бе на стойност 410 милиона паунда.  По този показател клубът от "Олд Трафорд" е на първо място в Англия.

Договорът изтича след края на следващия сезон, но според "Дейли Мейл" и "Дейли Мирър" от Chevrolet вече са решили, че няма да подновяват партньорството си с Манчестър Юнайтед.

В интерес на истината от General Motors още в началото са преценили, че договорът не е рентабилен за компанията и по тази причина тогавашният маркетинг директор е бил уволнен само 48 часа след подписването на споразумението. Впечатлението се затвърдило от липсата на значими трофеи в последните години.

Двете страни отказват коментар за момента, но споменатите издания твърдят, че "Олд Трафорд" вече търсят нов спонсор за фланелките на "червените дяволи".