Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Скот Мактомини е подновил своя договор с клуба от „Олд Трафорд“. Радостната вест бе съобщена в официалния сайт на „червените дяволи“ преди минути.

„Удовлетворени сме да съобщим, че Скот Мактомини подписа под договор, който ще го задържи в клуба до юни 2025, с опцията за удължаване с една година“, гласи новината. Досегашното споразумение бе до юни 2023 година със същата опция за плюс една.

23-годишният Мактомини е продукт на академията и е в клуба от 2012 насам. Дебютира през 2017-а срещу Арсенал и оттогава насетне е участвал в 75 срещи, отбелязвайки 6 попадения. Освен това е и национал на родната си Шотландия.

„Осъзнавам, че докато имаме много други неща, за които да мислим в момента, съм изключително щастлив да подпиша този договор и да съм част от бъдещето на този отбор. Всичко, което някога съм познавал е Юнайтед и се надявам, че страстта ми към клуба се вижда всеки път щом изляза на игрището. Ще продължа да давам всичко винаги, когато обличам фланелката. Искам да благодаря на мениджъра за вярата, която показва към мен и всички в клуба, които са ми помогнали да стигна там, където съм днес. Нямам търпение да завършим този сезон на висота и дано постигнем поставените ни цели“, сподели развълнуваният Мактомини.

„Скот се представя забележително откакто се присъединих и играе ключова роля в нашата полузащита. Той внася решителност, упоритост и качество към играта и знаем, че заслугите му ще бъдат от огромна полза на отбора през следващите години. Както винаги казваме академията е здравата основа на клуба и идвайки от системата, която всички познават, Скот показа същия манталитет, от който се нуждаеш, за да успееш в Манчестър Юнайтед. Нямам търпение да видя как ще продължи да се развива в предстоящите години напред“, заяви задоволството си мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер.