Спортният директор на Ливърпул Майкъл Едуардс ще напусне клуба след края на сезона, когато изтича договора му. Очаква се неговият асистент Джулиан Уърд да бъде негов наследник на ключивя пост при „червените”.

Собствениците от Fenway Sports Group приеха решението след няколко опита да убедят Едуардс да остане на поста си на „Анфийлд” и да удължи договора си.

Има твърдения, че Едуардс можеше да отиде в Нюкасъл Юнайтед и да почне работа с Еди Хау, но към този момент 42-годишният директор няма конкретна нова работа след края на сезона.

Уърд пък бе назначен за негов асистент през декември 2020-а година. Той е имал ключова роля в привличането на Ибрахима Конате от РБ Лайпциг за 36 милиона паунда, както и организирането на контрактите на Върджил ван Дайк, Фабиньо и Трент Александър-Арнолд.

Според медията пък Едуардс е играл ключова роля при решението за негов наследник и е посочил именно Уърд, че е готов за този пост. Шефовете на Ливърпул вярват, че до края на работата на Едуардс в клуба Джулиан Уърд ще получи нужната подкрепа и ще бъде въвлечен във всички процеси в клуба.

За него ще има доста сериозна работа в клуба, след като трябва да води разговори с Мохамед Салах и неговият договор, който изтича през 2023-а година. Следващото лято пък тримата нападатели на тобора – Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино, ще навършат 30-годишна възраст, което със сигурност ще е казус пред новия директор.

В по-далечен аспект пък Джулиан Уърд ще трябва да прецени кой да бъде наследникът на Юрген Клоп на мениджърския пост, след като се очаква през 2024-а година, когато изтича договорът на германеца с клуба, той да се оттегли от тази позиция.