Тим Клозе се надява да се завърне от тежката контузия на коляното до края на сезона и да помогне на Норич в битката за оставане във Висшата лига.

Швейцарският национал пропусна старта на кампанията заради проблем в бедрото, а впоследствие получи травма на коляното в първата си поява на терена срещу Кроули за Карабао Къп.

31-годишният играч се присъедини към Норич от Волфсбург през януари 2016 и бе ключова част от състава на Даниел Фарке, който спечели титлата в Чемпиъншип и си осигури промоция във Висшата лига. Клозе призна, че е било „ужасно“ да наблюдава извън терена тима на „канарчетата“, който започна вдъхновено и дори постигна успех над действащия шампион Манчестър Сити, но оттам насетне е в серия от шест последователни загуби, които им отредиха място на дъното в класирането.

Защитникът е предпазливо оптимистичен за възстановяването си и се надява да получи възможност да помогне на отбора в края на сезона.

„Чувствам се добре в момента. Движа се в график и изпълних всичко до момента“, започна той за клубния сайт. „Следващият етап е да махна шината и да си възвърна мускулна маса, а впоследствие ще започна и да тичам. Позитивен съм за всичко. Не искам да казвам с точност кога ще се завърна, защото това ме изпълва с напрежение. Да видим как ще се развият нещата и да се надяваме, че ще изиграя няколко мача през кампанията“, заяви германският бранител.

Норич отстъпи у дома на Уотфорд с 0:2 преди международната пауза и по този начин се озова на последната позиция в таблицата.

„Нещата не се развиват по същия начин, по който бяха миналия сезон, но всички знаехме, че това ще се случи. Разочароващото нещо е, че винаги искам да помогна, да дам съвет на останалите и да бъда там, когато са в затруднение. Наистина ни е тежко в момента, но ще излезем от проблемната ситуация. Имам пълно доверие на съотборниците си, че ще останат във Висшата лига и през следващия сезон“, завърши той. /БГНЕС