Бившият ляв бек на Арсенал Гаел Клиши вярва, че липсата на опит в отбора по негово време е била главната причина, за да не успеят "артилеристите" да спечелят нова титла от Висшата лига под ръководството на Арсен Венгер. 

18 снимки

Клиши беше част от състава в ерата след "Непобедимите", когато и клубът вече не разполагаше с достатъчно финансови средства, за да бъде боеспособен на най-високото ниво. Въпреки това "топчиите" притежаваха млади звезди като Робин Ван Перси, Самир Насри, Сеск Фабрегас и други. Френският краен бранител обаче вярва, че именно прекалената младост е оказала негативен ефект във важните моменти. 

"Равенството 4:4 срещу Нюкасъл беше типичен Арсенал. Водехме с 4:0 и рухнахме. Можехме да излезем на всеки стадион и да надиграем всеки, но в следващия мач можеше да се саморазрушим", започна Клиши. 

"Бяхме млади и имахме много талантливи играчи, но може би ни липсваше именно малко опит. Бяхме невероятни на много моменти, но ни липсваше характер и малко физическа издръжливост", завърши бившият бек на Манчестър Сити.