Гонсало Рамош зае мястото на Кристиано Роналдо на Световното първенство през 2022 г., когато беше избран да започне пред 37-годишния играч в осминафиналния двубой на Португалия срещу Швейцария. Нападателят на Бенфика вкара хеттрик, за да помогне на страната си да спечели с 6:1 и оттогава е свързван с преминаване в някои от най-големите клубове в Европа, включително Манчестър Юнайтед. Скорошното напускане на Роналдо от "Олд Трафорд" отвори място в атака за отбора на Ерик тен Хаг и Клеберсън вярва, че Рамош има достатъчно качество, за да запълни тази празнина през януарския трансферен прозорец.

"Те [Юнайтед] все още трябва да намерят перфектния начин, по който искат да играят, защото откакто сър Алекс Фъргюсън напусна, се борят с идентичността си.Под Фъргюсън се знаеше точно какво получаваш и гръбнакът на неговия отбор беше толкова важен; солиден централен защитник, здрав полузащитник и голмайстор. Според мен това е последната област, в която трябва да се подсилят; имат нужда от някой, който може да влезе и да вкарва голове.

Гонсало Рамош може да бъде този човек. Той наистина е млад, но  вече ни показа на какво е способен, на най-голямата сцена от всички - на Световното първенство, отбелязвайки хеттрик срещу Швейцария. Начинът, по който играе и как се движи и взаимодейства със съотборниците си... той може да бъде техният нов Кристиано Роналдо. Преместването в Юнайтед би било добро нещо за него", сподели Клеберсън., който игра заедно с Роналдо в периода 2003-2005г. при "червените дяволи".