Десният бек Натаниъл Клайн може да започне първия си мач за сезона за Ливърпул в най-напеченото дерби в английския футбол срещу Манчестър Юнайтед. Той ще бъде част от ограничения в защита състав, след като Жоел Матип, Джо Гомес и Трент Александър-Арнолд се контузиха.

"Такава е ситуацията. Кризата е криза само тогава, когато се усеща. Трент не е толкова сериозно контузен, колкото другите двама, но това не е новина. Нямахме и късмет, както се случи при Жоел. Това бе инцидент от последните секунди на мача срещу Наполи", каза мениджърът Юрген Клоп.

Джеймс Милнър може да запълни дупката на десния бек, но Клоп твърди, че Клайн е напълно способен да изиграе първия си мач като титуляр от месец май насам. 27-годишният национал пропусна по-голямата част от миналия сезон заради различни контузии, а през настоящия игра само в срещата с Челси за купата на Лигата през септември.

"Клайн лекуваше болежки през последните две или три седмици, но за наше щастие той тренира с отбора три или четири поредни дни. Дали е готов за 90 минути? Няма как да знам. Но дали е готов за неделя? Да. Рафа Камачо показа качества по време на предсезонната подготовка, както и Къртис Джоунс. Имаме различни опции, а докато те са пред нас, всичко е наред", продължи германският мениджър на Ливърпул.

Отборът на Клоп е единственият непобеден от началото на сезона, но германецът все още няма победа над Юнайтед за първенството след присъединяването си към Висшата лига през 2015-а. Сега изглежда удобен момент за успех, защото съперникът е на шесто място, а мениджърът Жозе Моуриньо е под прицела на медиите ежедневно.

"Добре запознат съм с критиките, но Юнайтед продължава да разполага с качества, техника и сила. Ние също понякога не получаваме резултатите, които заслужаваме срещу тях. Не сме спечелили много точки, но ще опитаме да променим това", коментира Клоп.

"Юнайтед разполага с почти всичко. Де Хеа е на вратата. Рашфорд, Лукаку и Лингард са страхотни. Не съдя за този отбор по точките, които е спечелил до момента, а по това колко е качествен", завърши той.